Отворена нова „NS bike” станицa у Футошкој улици

Данас је у Футошкој улици, прекопута касарне „Др Арчибалд Рајс”, отворена 13. станица у „NS bike” систему. Нову станицу отворио је директор ЈКП „Паркинг сервис” Стеван Лугоња, а гост на отварању била је Јована Црногорац, олимпијска репрезентативка и наша најуспешнија такмичарка у планинском бициклизму.

Стеван Лугоња је овом приликом, између осталог, рекао: „Ово је тринаеста бициклистичка станица коју смо подарили нашим суграђанима - тиме смо обогатили ‚NS bike’ систем и довели га на ниво на коме представља озбиљан систем алтернативног превоза у нашем граду. Kао и претходне и ова станица је аутоматизована и под видео надзором. Ово је седма сезона оваквог вида превоза, а наши подаци говоре да смо све бољи и да је ‚NS bike’ систем изузетно прихваћен од наших суграђана. У прошлој сезони било је преко 27.000 изнајмљивања, а и ова сезона обећава јер смо прешли број од 5.000 регистрованих корисника. ‚NS bike’ полако постаје и потреба и навика Новосађана, а такође је и атрактивaн део туристичке понуде Новог Сада. Све ово нам говори да треба наставити у овом правцу, на овај начин повезати још неке делове града и омогућити грађанима да што више користе бицикле као превоз. И ова, 13. по реду, станица финансирана је из средстава Предузећа.”

Јована Црногорац позвала је грађане да овај вид превоза по граду што више користе и апеловала на наше суграђане да не морају баш за све да користе аутомобиле. Наша олимпијска репрезентативка истакла је да је Нови Сад идеалан град за вожњу бицикала као и да се налази у подножју Фрушке горе где она највише воли да се припрема за будућа такмичења.

Више информација о раду „NS bike” система можете пронаћи на aдреси: www.nsbike.rs
22.08.2017