Завршетак радова на уређењу паркиралишта код Матице српске

Паркиралиште у дворишту Матице српске од данас је поново у функцији. У другој фази уређења простора површине око 1.000 m2 постављен је бехатон на паркинг местима, као и на прилазном путу и саобраћајницама, чиме је корисницима омогућена квалитетнија услуга паркирања. „Паркинг сервис” је овај посао финансирао из сопствених средстава, а радови су коштали 4.887.715,00 динара, без ПДВ-а.

Поред Стевана Лугоње, директора Предузећа, пуштању у рад овог паркинг простора присуствовали су чланови Градског већа Владимир Стојковић и Александар Кравић.

Стеван Лугоња је овом приликом рекао: „Пошто смо финансијски консолидовали Предузеће и изашли из периода отплате дуговања, у прилици смо да из сопствених средстава улажемо у нове паркинг просторе. Ово паркиралиште оправдало је своје постојање, јер је умногоме растеретило притисак на паркинг места у центру града. Већ у септембру крећемо са реконструкцијом паркиралишта на Булевару ослобођења, на потезу од Булевара Јаше Томића до раскрснице са Булеваром краља Петра Првог.”

Паркинг простор у дворишту Матице српске има 100 новоуређених паркинг места и налази се у режиму беле, најјевтиније, зоне, у којој сат паркирања износи 30 динара, а важи и дневна карта која кошта 95 динара.
30.08.2017