„Семафоризација 7”

У сарадњи са Градском Управом за спорт и омладину и Канцеларијом за младе Града Новог Сада, Центар за промоцију безбедности саобраћаја седми пут организовао је пројекат „Семафоризација”. Овај пројекат до сада је обухватио више од 5.000 ученика завршних разреда средњих школа који су, према истраживањима, једна од најугроженијих категорија у саобраћају.

У Техничкој школи „Милева Марић Ајнштајн” организован је финални квиз о познавању саобраћајних прописа, у коме су учествовали ученици завршних разреда Средње машинске школе, Средње економске школе „Светозар Милетић”, Гимназије „Лаза Костић” и Техничке школе „Милева Марић Ајнштајн”, чији су ученици и победници овогодишњег квиза.

Допринос пројекту „Семафоризација” дали су Одељење Саобраћајне полиције у Полицијској управи Нови Сад, Агенција за безбедност саобраћаја Републике Србије и ЈКП „Паркинг сервис” Нови Сад.

У раду жирија учествовали су Дејан Милојевић, официр Одељења саобраћајне полиције у Полицијској управи Нови Сад, Биљана Стојковић, члан Савета за координацију послова безбедности саобраћаја на путевима на територији Града Новог Сада и Александар Прибић, помоћник директора за стручно-техничке послове у ЈКП „Паркинг сервис” Нови Сад.

„Млади су склони заблудама, због недостатка како животног тако и саобраћајног искуства, тако да је главни циљ овог пројекта да им објаснимо зашто је битно да увек као возачи и као путници везују сигурносни појас, не седају под дејством алкохола за волан и поштују ограничења брзине”, рекла је Маријана Јовановић, председница Центра за промоцију безбедности саобраћаја.

Александар Прибић, помоћник директора за стручно-техничке послове у ЈКП „Паркинг сервис” Нови Сад, овом приликом изјавио је: „ЈКП ‚Паркинг сервис’, као предузеће које учествује у комуналном реду града, залаже се да грађани не само познају прописе него и да их примењују, како би се смањио број незгода, нарочито оних са смртним исходом. Традиционално, већ седму годину заредом, подржавамо пројекат ‚Семафоризација’, који је неопходан за едукацију младих који ће се, колико сутра, појавити као учесници у саобраћају.”
24.11.2017