„Аутомобил паркирај, околину сачувај”

Удружење паркиралишта Србије, уз подршку Министарства заштите животне средине и Привредне коморе Србије, покренуло је кампању „Аутомобил паркирај, околину сачувај”, како би се указало на фаталне последице утицаја саобраћаја на животну средину и неопходност развоја еко-мобилности у Србији. ЈКП „Паркинг сервис” Нови Сад, својим учешћем, подржало је ову кампању чији је почетак обележен у петак, 22. јуна 2018. године, на Тргу републике у Новом Саду.

ЈКП „Паркинг сервис” Нови Сад, у оквиру кампање „Вратимо Нови Сад бициклистима”, од 2009. године промовише развој алтернативног превоза у граду и на тај начин код суграђана подиже свест о очувању животне средине. Од јула 2011. године, када је покренут пројекат „NS bike” - систем за изнајмљивање јавних бицикала, изграђено је тринаест бициклистичких станица широм града. Наши суграђани већ осму сезону користе бицикле, а у прилог томе да је систем изузетно добро прихваћен говоре и подаци да је израђено преко 5.000 корисничких картица, са преко 20.000 изнајмљивања по сезони.

Такође, за све оне који поседују сопствене бицикле, постављено је више од 700 држача за бицикле капацитета око 1.500 места, на више од 80 локација у граду.

Крајем прошле године, у сарадњи са ”Procredit банком”, на Булевару цара Лазара постављен је први пуњач за електричне аутомобиле, чије је коришћење бесплатно.

Стеван Лугоња, директор ЈКП „Паркинг сервис” Нови Сад, најавио је и отварање нове, четрнаесте по реду, „NS bike” станице.
22.06.2018