На Телепу отворена нова „NS bike” станица

Данас, 27. септембра 2018. године, на Телепу је пуштена у рад нова „NS bike” станица за изнајмљивање бицикала. Станица се налази на Булевару патријарха Павла, између улица Фејеш Kларе и Јожефа Атиле.


Директор ЈKП „Паркинг сервис” Стеван Лугоња овом приликом је изјавио:

„‚NS bike’ од данас је богатији за још једну станицу за изнајмљивање бицикала, четрнаесту по реду, чиме постаје веома озбиљан систем алтернативног превоза по граду. Изградњом станице на Булевару патријарха Павла повезали смо и овај део града, а посебна предност ове локације су и добре бициклистичке стазе. И ова станица је аутоматизована, што значи да се бицикли могу изнајмљивати 24 сата. Од ове године доступна је и мобилна апликација која, уз могућност навигације, у реалном времену пружа информације о локацијама свих станица, информације о броју тренутно расположивих бицикала на станицама, као и информације о броју слободних места за раздуживање бицикала.”


Отварању станице присуствовао је и директор Туристичке организације Новог Сада (ТОНС) Бранислав Kнежевић, који је истакао да ТОНС подржава развој „NS bike” система као дела туристичке понуде Новог Сада.

„Посебно ми је драго што је ова станица за изнајмљивање бицикала отворена управо на Светски дан туризма - посвећен дигиталним технологијама, а „Паркинг сервис” је направио врло корисну апликацију захваљујући којој туристи могу да сазнају где се све станице налазе и како могу да користе бицикле. Циклотуризам је изузетно важан - због тога смо пре две године урадили бициклистичку мапу Новог Сада коју ћемо ажурирати новим локацијама за изнајмљивање бицикала.”
27.09.2018