Завршена реконструкција паркиралишта у дворишту Скупштине Града

Img 3300
 
Данас, 16. априла 2021. године, реконструисано паркиралиште у дворишту Скупштине Града, у Улици др Лазе Станојевића, посетили су Стеван Лугоња, директор ЈКП „Паркинг сервис” и Јелена Маринковић Радомировић, председник Скупштине Града Новог Сада. Након нешто више од два месеца радова запослени у Скупштини Града Новог Сада и станари околних зграда могу да користе потпуно нов и уређен паркинг простор, са новом саобраћајницом, обновљеном пешачком стазом, реконструисаном водоводном и канализационом мрежом, зеленилом и паркиралиштем за бицикле. Паркинг је пре обнове и реконструкције био у веома лошем стању, а у простор није улагано 20 година.

Овом приликом Стеван Лугоња, директор ЈКП „Паркинг сервис”, изјавио је: „Након паркиралишта у Радничкој улици, новог паркинг простора на Штранду, уређеног паркиралишта на Тргу Коменског, данас смо добили један уређен паркинг простор у центру града. Капацитет паркиралишта је око 60 паркинг места, а поред паркинг места урађена је и комплетна инфраструктура, као и рампа за особе са инвалидитетом. Вредност инвестиције је око 15 милиона динара, а средства су обезбеђена кроз капиталне субвенције Града Новог Сада”.

Стеван Лугоња се захвалио на помоћи градским предузећима којa су такође учествовала у уређењу простора, напоменувши да ће следеће недеље почети реконструкција паркинг места на делу Булевара ослобођења, на потезу од Улице Пап Павла до Булевара краља Петра Првог.