Радови на одржавању хоризонталне сигнализације

01
 
Радници ЈКП „Паркинг сервис” ових дана раде на одржавању хоризонталне сигнализације на паркиралиштима на Лиманима I и II, на местима на којима је, услед атмосферских утицаја, дошло до оштећења.

Грађани који станују на овим локацијама жале се да паркинг места испред њихових зграда најчешће заузимају запослени у институцијама и предузећима у овом делу града. Питали смо Лиманце шта мисле о овом проблему: „Овде се не наплаћује паркинг и сви беже да се паркирају бесплатно. Боље би било да се наплаћује, а да ми имамо станарске карте. Верујем да би многи паркинзи били празни”, каже наш суграђанин из Улице др Ивана Рибара. Наиме, власници возила који имају пребивалиште у зонама наплате плаћају најјевтинији паркинг у Србији, будући да станарска паркинг карта на месечном нивоу кошта 130 динара.

Стеван Лугоња, директор ЈКП „Паркинг сервис”, овим поводом је изјавио: „Обележавање паркинг места спада у редовно одржавање тако да ћемо, на основу Решења Градске управе за саобраћај и путеве, на овим локацијама обележити више од 1.500 паркинг места. Да би неки делови града ушли у зону наплате, решење мора да донесе Градска управа за саобраћај и путеве, а захтеве грађани могу да пошаљу надлежној управи или нашем Предузећу. У зонама наплате станари лакше проналазе паркинг место захваљујући тзв. „блоковском” паркирању, које подразумева коришћење паркиралишта у неколико околних улица.“