Нова ”NS bike” станица, на Булевару краља Петра Првог

Nova stanica ns bike 1024x683

Данас, 2. октобра 2019. године, пуштена је у рад нова ”NS bike” станица за изнајмљивање бицикала. Станица, петнаеста по реду, налази се на Булевару краља Петра Првог, у близини раскрснице са Кисачком улицом.

Стеван Лугоња, директор ЈKП „Паркинг сервис”, овом приликом је изјавио: „С обзиром да је током прошле и ове године више од 20.000 суграђана користило бицикле, „НС бајк” је постао озбиљан систем алтернативног превоза у граду. Приликом изградње ове станице, поред мишљења наших стручњака, водили смо се и потребама корисника и укључили и овај део града у систем за изнајмљивање бицикала. Набављени су и нови бицикли, што умногоме подиже квалитет услуге. Отварањем још једне бициклистичке станице ‚Паркинг сервис’ се придружује афирмисању здравог начина живота и промовисању и очувању здраве животне средине.”

Отварању станице присуствовао је и Немања Миленковић, директор фондације „Нови Сад 2021 – Европска престоница културе”:

„Захваљујем се на позиву ЈКП ‚Паркинг сервис’, да испред Фондације присуствујем овом догађају и да и на овај начин отварамо нова места на којима је култура начин живота. Нови Сад је и у претходним годинама и деценијама препознат као град бициклизма и инфраструктуре која то омогућава. Све већи број туриста који долазе у наш град ствара потребу да другачије функционишемо, а овај алтернативни вид превоза омогућава да до свих дестинација дођемо на најбржи и најздравији могући начин.