Ново паркиралиште у Улици Филипа Вишњића

Од данас, 19. јула 2019. године, возачима је на располагању ново паркиралиште у Улици Филипа Вишњића, код зграде Историјског архива Града Новог Сада. За становнике овог дела града, као и за све посетиоце културних садржаја у оближњој „Свилари”, уређено је паркиралиште капацитета 50 паркинг места, које неће бити под наплатом.

Novo parkiraliste 1024x683

Отварању паркиралишта присуствовали су Владимир Стојковић, Члан Градског већа задужен за комуналне делатности, Стеван Лугоња, директор ЈКП „Паркинг сервис” Нови Сад и Петар Ђурђев, директор Историјског архива Града Новог Сада.

Овом приликом Владимир Стојковић, Члан Градског већа задужен за комуналне послове, изјавио је: „Захваљујући политици равномерног развоја града, данас се налазимо на овом уређеном простору, који је урадило ЈКП ‚Паркинг сервис’. Настављамо и даље са улагањима у најстаријем делу града, у Алмашком крају. Управо ослушкујући Алмашане, уважавајући њихове захтеве и у сарадњи са њима, налазићемо решења. Поред завршетка ‚Свиларе’, која све више окупља Новосађане, настављамо са уређењем Улице Марка Миљанова. Ова улица ће добити ново рухо, заједно са целим овим крајем. Поред тога пројектујемо и 26 нових саобраћајница, као наставак даљег инвестирања у Подбару.”

„Од данас имамо још једно ново паркиралиште које ће нашим суграђанима у овом делу града сигурно олакшати паркирање. Један неугледан и делом запуштен простор у планираном року претворили смо у модеран и леп паркинг, са комлетном расветом. Такође, урађена је и комплетна атмосферска канализација. Радови на овом паркиралишту коштали су 15.000.000 динара, а ‚Паркинг сервис’ ће наставити са изградњом паркинга и у деловима града који нису у зонама наплате – на тај начин трудимо се да помогнемо суграђанима, како би проблеме везане за паркирање свели на минимум. Овом приликом желим и да се захвалим суграђанима на разумевању и на стрпљењу током извођења радова, истакао је Стеван Лугоња, директор ЈКП „Паркинг сервис” Нови Сад.

Стеван Лугоња је говорио и о ономе што ће „Паркинг сервис” радити у наредном периоду: „Управо је завршен тендер за ново паркиралиште, чему ће се обрадовати посетиоци ‚Штранда’, наравно и сви они који станују у том делу града. Радови ће почети за 15 дана, а ради се о паркиралишту код игралишта фудбалског клуба ‚Кабел’, прекопута Геронтолошког центра, капацитета 180 паркинг места. Оно што је важно истаћи је и то да ћемо, поред изградње новог паркинга, изградити и бициклистичку и пешачку стазу које ће бити повезане са Кинеском четврти.”

Петар Ђурђев, директор Историјског архива Града Новог Сада, изразио је задовољство због новог паркиралишта: „Архив у току године има преко две хиљаде посетилаца који долазе разним поводима и са овим паркингом и њихови проблеми биће решени. Видимо како се читав овај крај града мења и Подбара полако добија једно ново рухо и лепше лице.”