Oд данас у функцији ново паркиралиште у Фрушкогорској улици

Parkiraliste u fruskogorskoj ulici 1024x683

Oд данас, 26. 11. 2019. године, у функцији је ново паркиралиште у Фрушкогорској улици, код стадиона ФК „Кабел”. Радови на изградњи паркиралишта завршени су у предвиђеном року, а за овај посао ЈКП „Паркинг сервис” издвојило је 29.086.738,40 динара. Резултат ове инвестиције је 100 нових паркинг места, као и бициклистичка и пешачка стазa у дужини од 500 метара. Новоизграђени део стаза и паркиралишта наставља се на већ уређени део Булевара деспота Стефана и Кинеске четврти.

Стеван Лугоња, директор ЈКП „Паркинг сервис”, истакао је да ће ово паркиралиште умањити проблеме са проналажењем паркинг места у овом делу града и подсетио да су току и радови на реконструкцији паркиралишта у Фрушкогорској улици, код главног улаза на „Штранд” (код окретнице аутобуса), који се изводе у две фазе: прва фаза подразумева реконструкцију коловоза унутар паркиралишта (уградња новог асфалта и ивичњака), а друга фаза, која ће бити изведена почетком наредне године, уређење паркинг места уградњом бетонских растер плоча. Овом реконструкцијом биће обухваћено око 200 паркинг места. За наредну годину Лугоња је најавио и радове на изградњи паркиралишта у Радничкој улици, код вртића „Вилењак”.

Александар Кравић, Члан Градског већа задужен за саобраћај и путеве, нагласио је да се број аутомобила у Новом Саду енормно повећао и да су овакви радови добар начин да се проблем са паркирањем ублажи. По његовим речима радови у Фрушкогорској улици веома су важни, будући да је у питању изградња целе саобраћајнице, а не само паркиралишта. Овом приликом Кравић је најавио и расписивање јавне набавке за изградњу нових паркиралишта и јавне гараже.