Радови на реконструкцији паркиралишта на Булевару ослобођења

Img 8609
 
ЈКП „Паркинг сервис” почело је са радовима на реконструкцији паркиралишта на Булевару ослобођења. Радови ће се изводити у две фазе: од Улице Новосадског сајма до Футошке улице, а затим од Улице Пап Павла до Јеврејске улице.

Услед деловања коренског система дрвећа као и атмосферских прилика паркинг места су у лошем стању, што неминовно утиче на квалитет и безбедност паркирања. Приликом радова на реконструкцији биће урађена газећа површина на 105 паркинг места, од чега је 5 паркинг места резервисано за возила особа са инвалидитетом. Такође, планирано је уређење и повећање тзв. „баштица” око постојећих стабала која ће бити у потпуности сачувана, што ће им омогућити несметан раст и развој.

Рок за завршетак радова је 90 дана.

Подсећамо да је ЈКП „Паркинг сервис” и у претходном периоду реконструисало паркиралишта на Булевару ослобођења и то од Булевара Јаше Томића до Булевара краља Петра Првог (са обе стране), на том потезу урађено је 350 паркинг места. Након тога реконструисана је и лева, непарна, страна, од Булевара краља Петра Првог до Улице Пап Павла, када је урађено 130 паркинг места, као и десна, парна страна (на потезу од Булевара краља Петра Првог до Улице Новосадског сајма), када је реконструисано 125 паркинг места за опште кориснике и 7 паркинг места за возила особа са инвалидитетом.