„Семафоризација” 9

Semaforizacija 9 1024x683

У сарадњи са Градском Управом за спорт и омладину, Канцеларијом за младе Града Новог Сада и уз подршку Агенције за безбедност саобраћаја Републике Србије, Центар за промоцију безбедности саобраћаја девету годину заредом организовао је пројекат „Семафоризација”. Овај пројекат је до сада обухватио више од 4.000 ученика завршних разреда средњих школа који су, према истраживањима, једна од најугроженијих категорија у саобраћају.

У Техничкој школи „Милева Марић Ајнштајн” организован је финални квиз о познавању саобраћајних прописа, у коме су учествовали ученици завршних разреда Техничке школе „Милева Марић Ајнштајн”, Средње машинске школе, Гимназије „Светозар Марковић” и Средње економске школе „Светозар Милетић” чији су ученици и победници овогодишњег квиза.

ЈКП „Паркинг сервис” обезбедило је поклоне за финалисте, а Извршни директор Предузећа Марко Топо истакао је значај пројекта „Семафоризација” у едукацији и припреми деце за учешће у саобраћају, као и чињеницу да би предавања о безбедности у саобраћају требало да буду обавезна у свим средњим школама.