Завршена реконструкција паркиралишта на Булевару ослобођења

Завршена је последња, четврта, фаза радова на реконструкцији паркиралишта на Булевару ослобођења, од Улице Лазе Костића до Јеврејске улице. У претходном периоду урађене су деонице: од Футошке улице до Улице Данила Киша, затим од Улице Данила Киша до Улице браће Рибникар, као и од Улице Максима Горког до Улице Лазе Костића.
 
Урађена је санација и пресвлачење газеће површине паркиралишта на 149 паркинг места, од чега је 7 паркинг места резервисано за возила особа са инвалидитетом. Такође, постојећа стабла су у потпуности сачувана, а повећана је и површина тзв. „баштица” око стабала. Радови су завршени пре предвиђеног рока од 90 дана.
 
Подсећамо да је ЈКП „Паркинг сервис” и претходних година реконструисало паркиралишта на Булевару ослобођења и то од Булевара Јаше Томића до Булевара краља Петра Првог (са обе стране), на том потезу урађено је 350 паркинг места. Након тога реконструисана је и лева, непарна, страна, од Булевара краља Петра Првог до Улице Пап Павла, када је урађено 130 паркинг места, као и десна, парна страна (на потезу од Булевара краља Петра Првог до Улице Новосадског сајма), када је реконструисано 125 паркинг места за опште кориснике и 7 паркинг места за возила особа са инвалидитетом. Прошле године урађена је деоница од Улице Новосадског сајма до Футошке улице, односно од Јеврејске улице до Улице Пап Павла, што је подразумевало реконструкцију 105 паркинг места за опште кориснике, од тога 5 паркинг места за возила особа са инвалидитетом.